noenfr

Presseklipp

Fra Halden Arbeiderblad:

Catalina
Klippet nedenfor er fra www.krystallkulen.no

Giftet seg

26. Juni giftet lederen for Norsk Spiritualist Kirke, André Kirsebom seg i egen kirke.

André Kirsebom jobber som leder og prest i kirken, ved siden av at han jobber som medium og healer. Kona Anne Kleivan er sykepleier og healer. Selv om paret bor i Moss, valgte de å gifte seg i Oslo.

Norsk Spiritualist Kirke ble etablert våren 2007 og har arrangert mange bryllup forskjellige steder i landet. Spirituelle bryllup er vakre med en litt annerledes seremoni. I seremonien brukes det blant annet levende lys som symboler og løftene er annerledes enn i en vanlig seremoni.

En annen vesentlig foreskjell er at i et spirituelt bryllup lover brudeparet å være ærlige og trofaste mot hverandre så lenge kjærligheten varer – altså ikke til døden skiller dem ad. Noe av årsaken til dette er at mange spiritualister ikke ser på døden som noe endelig. Mange tror man går over i en annen dimensjon og fortsetter sitt liv i denne dimensjonen. Det er som å bli født på nytt på den andre siden – som er det egentlige hjemmet.

Siden troen er slik blir også løftet annerledes. Mister man kjærligheten til hverandre på denne siden, vil man kunne avslutte ekteskapet uten å ha brutt sitt løfte. Det er kanskje et poeng med tanke på at skillsmisseraten i Norge er på 40 prosent. Det viktige er ikke hvor lenge ekteskapet varer, men hvor fokuset ligger i samlivet man har. Når man lover å være tro så lenge kjærligheten varer, har man fokus på kjærligheten. Det er den som står sentralt og det er den som man har fokus på. Klarer man å holde kjærligheten i fokus, vil det ikke bli noen skillsmisse. 

Et spirituelt ekteskap kan fortsette selv etter at den ene parten har gått over til den andre siden. Er kjærligheten der, og man føler at man fremdeles elsker sin make, kan man fremdeles føle seg gift selv om den ene har forlatt sitt jordiske liv.

Det er mange måter å ha et spirituelt bryllup på. Bryllupet som Kirsebom og Kleivan valgte, ble meget spesielt. Det startet med selve middagen kl 18.00 som varte i ca 3-4 timer. Etter dette forflytter selskapet seg ned på en strand hvor seremonien var litt før solnedgang. Etter seremonien ble det servert kaffe, bryllupskake og forfriskninger. Det var bruden som ønsket å gifte seg på en strand i solnedgang. Et ekte bryllup jo skal ha litt romantikk.

Norsk Spiritualist Kirke arranger bryllup over hele landet. Noen velger å ha det ute, mens andre finner seg egnede lokaler for seremoni og middagen. Kirken har per i dag én prest og flere under utdannelse. Disse vil etter hvert kunne fungere som prester, noe som er viktig siden kirken ønsker å dekke hele landet. Det tar minst fire år å bli prest i Norsk Spiritualist Kirke. Kirken tilbyr åndelige messer, healing messer, navnedager, konfirmasjoner og begravelser. For mer informasjon, se: www.spiritualist.no eller www.spiritualistkirken.no