Vår Historie

Historie for Norsk Spiritualistisk Forening, Healerforbund og Trossamfunn

NSF, NSH og NST ble grunnlagt som et trossamfunn i Norge den 4. Januar 2007. Grunnlegger er André Kirsebom som tok med seg troen fra Storbritannia der han ofte besøkte Arthur Findlay College for å lære både om mediumskap, healing og spiritualisme. Bygget Stansted Hall, Arthur Findlay College er i bakgrunden på toppsiden. Stedet og Spiritualist National Union ble inpirasjonen til å starte noe av det samme her i Norge. I Storbritannia er det rundt 1000 spirituelle kirker. Troen er hovedsakelig basert på de 7 spiritualistiske prinsipper til SNU i Storbritannia som er den største organisasjonen av rundt 340 spirituelle kirker i verden. Prinsippene har blitt oversatt til norsk, og det ble i tillegg laget en trosbekjennelse. I Norge har vi blitt noe inspirert av den franske spirituelle tradisjonen, og på det grunnlaget har vi med troen på reinkarnasjon som en naturlig del av vår filosofi.

NSF og NSH
Vi har siden starten jobbet hardt med å utdanne healere, medium og lærere innen dette. Om vi skal klare å promotere godt mediumskap og healing er vi avhengige av å ha godt kvalifiserte medarbeidere som jobber innenfor dette. Vi er godt fornøyd med de som jobber hos oss i dag. Noen av de sertifiserte lærere som vi har i dag er: André Kirsebom, Manuela Johansen, Andra Sollie og Rebecca Byers innen mediumskap.
Innen healing har vi lærere som André Kirsebom, Hege Heia, Anne-Grethe Bergseth Hamre, og Bodil Sæther.

NST

I starten var det bare André Kirsebom som fungerte som spirituell prest basert på sin opplæring fra England. Han startet våren 2009 en 4 års utdannelse for de spirituelle i NST. Den første norskutdannede spirituelle prest som ble ordinert var Hege Heia i 2015. I 2016 ble Manuela Johansen ordinert, Marie Holm i 2018, Andrea Sollie i 2022 og Anne-Grethe Bergseth Hamre i 2022. Vi er i dag seks spirituelle prester.

Den 9 september 2009 fikk vi som trossamfunn vigselsrett, og har nå offisielle seremonier i hele landet.

Det første navnet var Norsk Spiritualist Kirke, men den 26. mai 2010 endret vi navnet til Norsk Spiritualistisk Trossamfunn. Årsaken til dette var at NST ønsket et navn som ikke ble så lett forbundet med den kristne kirken.

Vi har lokalet Det Spirituelle Hjem som du kan lese om under egen link.

 

Vil du lese om spiritualismens internasjonale historie se Historie under NSF

Powered by Cornerstone