Minnestund

Minnestund for våre firbente venner

Det er mange som har stor kjærlighet til våre hunder, katter og andre dyr. For noen av oss kan det være de vi har hatt nærmest oss og som vi har fortrodd oss til. Man sier at hunden er menneskes beste venn, men det kan også gjelde andre dyr. Noen ganger kan mennesker til og med føle seg nærmere de dyrene de har, enn menneskene de har rundt seg.
Det er ofte de som har vært der for oss gjennom mange år. Å miste et dyr kan være meget sårt og vi kan da og føle stor sorg. 

En minnestund kan være med å lette sorgen og den kan hjelpe til med en verdig farvel med vår venn. På grunn av dette holder NST og minnestunder for dyr, som normalt sett betyr hunder og katter.

En slik minnestund kan være så mye, men normalt sett holdes det hjemme hos eieren, sammen med venner og kjente som de har invitert til denne minnestunden. Minnestunden kan ligne litt på gravferden til et menneske, men er en del enklere. Sentralt er gjerne et eller flere bilder av dyret og vi tenner gjerne et lys. 
Om eieren har fått dyret kremert, kan det hende at asken er der i en urne. Under seremonien vil det og gjerne være en tale av eieren eller andre som var spesielt knyttet til dyret.
 

 

 

Powered by Cornerstone