Vielser i NST

Vielser i Norsk Spiritualistisk Trossamfunn

Hvert år har vi mange og vakre vielser og vi har viet mange siden vi startet dette i 2007.
Ønsker du et vakkert og spesielt bryllup har du muligheten via oss. 
Spirituelt bryllup gjøres gjerne ute om været tillater det, hvis ikke velger man gjerne et hyggelig sted inne.

Det som skiller dette fra et vanlig bryllup er at man legger mer vekt på kjærligheten. Hos oss lover man ikke å være sammen til "døden skiller dere ad", som de sier i tradisjonelle kristene vielser. I følge spiritualismen ikke dør en ikke, men fortsetter å leve i en annen dimensjon. I et spirituelt bryllup lover en at man skal være sammen så lenge kjærligheten binder dere sammen. Det kan også skje selv om en går over før den andre. Man kan fremdeles føle kjærlighet til en som er gått over. Det føles ofte riktigere å fokusere på kjærligheten i dette liv. Skilsmisser kommer når kjærligheten er borte, således blir et løfte om kjærlighet mer bindende siden det er noe man må jobbe med hele tiden. 

I seremonien inngår er det en vakker og symbolsk lysseremoni med levende lys. Våre Spirituelle Prester i Norsk Spiritualistisk Trossamfunn fått har full vigselsrett, så du kan få en full offisiell vielse hos oss.  Våre vigsels ritual har nå blitt godkjent av Barne, ungdoms, og familiedirektoratet. Som i alle andre trossamfunn må man hos oss også ha en prøvingsattest.

For å gifte seg hos oss må minst en av ektefolkene være medlem hos oss. Vi har allerede flere som har bestilt bryllup til sommeren, men vi kan fremdeles klare flere. Kontakt oss for mer informasjon.

Bilde til høyre er fra spirituelt bryllup på Kongsberg med Atle og Helen.

Vielser i NST

 

 

 

 

 


Fra seremonien:
Nedenfor er det klippet ut litt fra løftene som gis under seremonien

Presten til bruden: I forening med (fullt navn2) i ekteskapet, og i lys av vårt personlige ansvar, vil du elske, ære og støtte han gjennom livets gleder og sorger,- og være ærlig og trofast mot henne så lenge kjærligheten varer?
Brud: Ja
Prest: (til Bruden) Så gjenta så etter meg:
Prest: - I nærvær av vitner til stede her i dag,
Brud: - I nærvær av vitner til stede her i dag,
Prest: - tar jeg (fullt navn1) deg (fullt navn2) til min mann
Brud: - tar jeg (fullt navn1) deg (fullt navn2) til min mann

Presten til begge: (Presten holder hånden over paret)
Siden dere nå for Gud og vitner, både de fysiske og åndene, har lovet hverandre å leve sammen i ekteskap, er det min glede å erklære dere for rette ektefolk.
Dere kan nå gi hverandre deres første kyss som ektepar.

 

Noen eksempler fra våre bryllup 

Bilde her er fra en vielse på en takterasse i Grensen i Oslo. Andreas og Susan Hobbelin giftet seg der med 75 gjester i strålende sol og glede. 

Vielser i NST

 

 

 

 

 

 

 

Bryllupet nedenfor ble holdt på Åmot. Aud Marie Holmen og Johan Henrik Breiche giftet seg på Åmot Idrettsforenings lokaler. Tilstede var ca. 75 gjester. Det som gjorde dette bryllupet spesielt var at paret hadde valgt å danse inn den midtgangen som var laget der. Denne ideen hadde fått fra en film på Youtube fra USA. De danset seg inn med Forever av James Brown. Dette gjorde at stemningen ble svært høy fra starten av bryllupet.

Vedlagt er 2 bilder fra bryllupet. Spirituell prest var André Kirsebom.

Vielser i NST

 

 

Vielser i NST

 

 

 

 

 

 

 

Spesielle steder:

Vi har hatt vielser mange steder i landet, alt  fra vikinghaller til på restauranter, ute i kloster, kirkeruiner og i Vigelandsparken. Mange velger også å ha seremonien på strender eller hjemme hos de som vier seg.

Vi kommer der du ønsker å ha din vielse.

En av de virkelig spesielle steder der vi har hatt en vielse er i Mausoleet til Gustav Vigeland i Oslo. 
Normalt sett er dette et museeum og konsertsted, men de tar og vielser der. 
Det gir en helt magisk og spesiell steming spesielt med levende musikk.  

Vielser i NST

 

 

 

 

 

 

Et annet spesielt sted var Toppen av Slottsfjellet i Tønsberg by. Et vakkert sted ute med fantastik utsikt. 
Med seg til musikk for seremonien hadde de musikere som brukte sjamantrommer.  

Vielser i NST

 

 

 

 

 

 

Homofile par

Vi har også vielser for homofile par. Bildet nedenfor er fra et vakkert bryllyp med to damer. Vielsen ble hold på Rømskog i Østfold. Paret bestemte seg at de ville ha det ute og nede ved vannet, mens selve selskapet tok plass i selskapslokalene til Rømskog Spa & Resort. Spirituell prest for anleningen var Manuela Johansen.

Vielser i NST

 

 

 

 

 

 

Vielser i utlandet

Om du vil kan vi også holde seremonier i utlandet. Når vi skal det må vi ha en liten offisiell seremoni i Norge først. De eneste som trenger å være til stede da er ekteparet og forloverne. Så kan dere ta med gjestene til deres ønskested og vi holder en seremoni for dere der. Så langt har vi holdt dette i Ungarn og Spania.
Bildet nedenfor er et familiebilde av paret med barn etter en vakker vielse på en gård utenfor Budapest der Spirituell Prest André Kiresbom viet prestestudent Timea og Bjørn Winger.

Vielser i NST

 

 


 

 Temabryllup

Et annet bryllup som var spesielt var vielsen til Kajsa Eriksson og Kenneth Åkesson. Hun kommer opprinnelig fra Sverige og han fra Norge. Det ble et temabryllup basert på Star Wars. Under inntoget ble bruden fulgt inn av Darth Vader og fire av klonene. Men de kom inn buldret musikken "Imperior March" fra Star Wars. Kenneth er musiker og senere i seremonien ble klassikeren "Let's do it" spilt, en rocka versjon som paret selv hadde sunget inn. Nedenfor er det et bilde fra etter seremonien med paret, barna, folk fra Star Wars og forloverne. 

kajsa2010

 

 

Powered by Cornerstone